Appelpop 2007

Zoals beloofd, hier dan eindelijk een reviewtje van Appelpop.

Ik was er nog nooit eerder geweest, maar eens moet het begin zijn. En ’t was erg tof! Zowel vrijdag en zaterdag geweest, dus laten we bij deze eerste beginnen. Vrijdag een stukje van Luie Hond meegekregen. Verder Johan gezien. Stukje Postman, maar ik ben niet zo van die muziek. Daarna Racoon, wat wel weer erg tof was.

Zaterdag toen ik daar aankwam was net van Velzen bezig, waar ik nog een klein stukje van gehoord heb. Ook erg goed live, maar deze had ik in Nijmegen tijdens de vierdaagse toch al eens gezien.

Daarna op het tweede podium Charlie Dée, welke ik al lang echt een keer live moest zien. Dat was dus bij deze, en het voornemen werd echt bevestigd. Ze is live nog zoooveeel beter dan op CD, echt heerlijk. Vond het erg tof! Zelfs nog een CD met handtekening kunnen krijgen tijdens de signeersessie. Nog een leuk filmpje hiervan.

Daarna stond ik vooraan in de hoofdtent bij After Forever, maar daar ben ik na een kwartiertje toch echt de tent uit gevlucht. Het was wel mooi, maar oef wat ging dat hard. Iets te hard voor mij!

Peter Pan Speedrock heb ik daarna ook maar even overgeslagen in afwachting van Ilse Delange in de hoofdtent. Ook daar stond ik zowat vooraan. Kijkt een stuk beter als via het grote scherm als je wat verder achter in de tent staat denk ik zo. Zoals altijd is Ilse weer een heerlijk zoete vertoning op het podium. Erg mooi optreden, heb er zeker van genoten. Ze speelde naast de bekende nummers van haar nieuwe album ook nog wat oudjes, welke ik ook erg mooi vind.


Daarna was het voor mij wachten op Blof, welke ik zeker ook eens live wou zien. In de tussentijd even wat gegeten en lekker languit in het gras gelegen. Mensen kijken is toch ook altijd leuk, zeker op zo’n festival!


Ruim voor tijd maar eens richting tent gegaan om daar een plekje te kunnen bemachtigen. Blof bleek een echte publiekstrekker want er stonden al flink wat mensen in de tent, en de rest van het terein begon ook vol te stromen. Ondanks dat toch nog een mooi plekje weten te vinden in de voorste regionen van de tent. Daar nog best goed kunnen zien wat Blof op het podium deed. Heerlijk kunnen meezingen met de lekkere hollandse liedjes, wat doet Blof dat toch goed! De hele tent stond stampvol, van voor tot achter. Naar later blijkt, dit ook het drukste moment van Appelpop geweest te zijn.


Hierna vond ik het allemaal wel weer genoeg voor mij. Nog een kwartiertje over gedaan om een drankje te bemachtigen (moet je nagaan hoe druk) en daarna lekker in de auto naar huis gegaan. CD van Charlie Dée meteen in de CDspeler gedrukt, maar oh wat was ze live toch zoveel beter…

Kortom, voor mij een erg geslaagd festival, ik vond het een goede lineup en heb me goed vermaakt. Echt een festival met een goede sfeer, en de mooie gedachte het gratis te houden past daar erg goed bij.

Verder zijn er natuurlijk genoeg leuke filmpjes en foto’s van Appelpop 2007 te vinden om de sfeer te kunnen proeven of lekker na te genieten.

Leave a Reply