Bewaarplicht, bezwaarplicht.

De bewaarplicht. Een feit gaat het worden. Het was te verwachten. Mijn mening was er al lang duidelijk over. TEGEN, TEGEN TEGEN TEGEN !!!! enz.

De Europese commisie heeft zomaar even ja gezegt. En dat voor een wet die drastisch inbreuk heeft op privacy wat hier in Nederland volgens zeggen zo hoog in het vaandel staat. Niet dus. Nu niet meer. En ik denk dat dit nog maar het begin is.

Maar goed, dan val ik vast weer in zo’n ritme van negatieve zeurder.

Een quootje van WebWereld:

De bewaarplicht zal in juli 2007 van kracht worden. Daarmee schaart een meerderheid van het Europarlement zich achter een compromis dat de christen-democratische en socialistische fracties onlangs sloten met de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Nederlandse parlementariers becritiseren het hele plan nog steeds. Daarnaast is in het verleden gebleken dat een meerderheid van de Nederlandse kamer niet eens achter het plan stond. En toch gaat het nu door. Niet logisch toch?

Vooral alle nadelen worden in de diverse artikelen hierover nog eens opgesomt. Zelfs academici hebben het plan negatief beoordeeld. Ik kan er echt niet bij dat zoiets dan aangenomen wordt.

Of ik kan het wel. De overheid verliest grip op de maatschappij. Internet is al tijden een doorn in het oog. Daar is geen controle over. En wat is een overheid zonder controle? Juist! Niks.
Dus doen ze nu verwoedde pogingen deze controle terug te krijgen. Zeker met toenemende mate van VOIP telefonie zou het wel eens kunnen zijn dat dit de toekomst is. En zonder grip op internet is daar ook geen grip meer op. Klinkt een stuk logischer ineens. En natuurlijk, overheidsbelang gaat voor alles, want die zijn er voor de burgers!

Of ben ik nu mijn vrijheid van meningsuiting aan het misbruiken en maak ik het veel te bont? Wie weet.
Ik zeg het vaker: de tijd zal het uitwijzen.

Leave a Reply