Borland aan slag?

Software ontwikkelaar Borland gaat volgens de berichtgeving van Tweakers.net een groot deel van de code ontwikkelsoftware JBuilder geven aan Open Source Project Eclipse.

Tweakers.net:

The Register weet te melden dat Borland de kern van JBuilder aan de Eclipse open source community gaat overdragen. Het bedrijf, ooit marktleider voor softwareontwikkelomgevingen, heeft dit gedaan omdat in het afgelopen kwartaal de verkopen van JBuilder zwaar tegenvielen. Het bedrijf probeert door het afstoten van de integrated development environment (IDE), minder geld kwijt te zijn aan onderzoek- en ontwikkelingskosten. Ook hoopt het dat het Eclipse-project nieuwe verbeteringen aanbrengt in de API. Verschillende mensen in de open-sourcewereld zullen deze actie echter zien als een poging om Eclipse te gebruiken om niet goed lopende software te dumpen. Borland zal in de komende weken de exacte plannen met betrekking tot de IDE uit de doeken doen. Het bedrijf zal zelf nog wel een uitgebreide versie van JBuilder blijven aanbieden.

Zoals enkele gebruikers daar al aangeven is het maar de vraag of Borland het doet om toekomst van dergelijke editors veilig te stellen, of dat het puur een gulle gave aan Eclipse is. Vanuit commercieel inzicht is haast alleen maar de eerste optie mogelijk. Eclipse wint de laatste tijd zeker veel markt, welke bij JBuilder voor de neus weggekaapt wordt.

Zie ook de discussie op het FOK!forum over het gebruiken van JBuilder tegenover Eclipse.

Leave a Reply