Brein verliest kort geding van provide

De particuliere organisatie Brein heeft het gevecht om de prive-gegevens van een handjevol Nederlandse internetters verloren.

FOK!Frontpage:

[..]
In kort geding stelden de providers dat alleen een strafrechter een bevel tot bekendmaking van persoonsgegevens kan geven. De voorzieningenrechter bepaalde dinsdag echter dat ook de civiele rechter internetproviders kan bevelen om klantgegevens aan Brein bekend te maken. Hierbij wordt echter onmiddellijk een beperking gemaakt door de rechter. Zo’n bevel zal volgens de rechter niet snel worden gegeven . In de uitspraak formuleert de voorzieningenrechter hiervoor een aantal criteria. Belangrijker is echter dat de rechter stelt dat de internetproviders terecht hebben geweigerd om de klantgegevens bekend te maken.
[..]

Mooie uitspraak. Of het hierbij gaat blijven betwijfel ik, want Brein is een taaie instelling. Wel een beetje balen voor de mensen die vantevoren met Brein al een schikking getroffen hebben. Kost ze een hoop geld, en ze zijn bij Brein bekend. Denk niet dat ik daar persoonlijk blij mee zou zijn.

Meer informatie:

Leave a Reply