De beloofde (personal) update

Voordat ik verder kan met over andere dingen bloggen heb ik toch het idee dat ik de beloofde update nog even moet doen.

Downtime
Eind januari was plotseling mijn server waar onder andere deze site op draait hardstikke morsdood. Vreemd geval, hardware storing was mijn conclusie na een tijdje. Vooral door drukte en een tijd tekort heeft dit lang gelegen. Ruim een maand downtime is niet echt netjes voor een site. Maar na een nieuw moederbord en een herinstallatie zijn we ondertussen wel weer terug.

Waar ik in deze tijd wel achter kwam is hoe een mens, ik dus in dit geval, afhankelijk ben van techniek. Hoe groot het aandeel van het virtuele internet nu echt in mijn leven is. Stiekem blijkt dit dus best groot te zijn! Tegelijk met de downtime van mijn site heb ik ook mijn e-mail, RSS feeds en andere dingen zoals Twitter eens even links laten liggen. Mijn digitale leven even op zijn gat. En dat brengt een zekere vorm van extra rust met zich mee. Even niet dat snelle en die overvloed aan informatie.

Die rust is lekker, maar uiteindelijk begint het toch weer te kriebelen. Zonder lukt mij niet, ik ben afhankelijk van informatie. Maar deze tussenstop heeft mij wel geleerd om het beter te balanceren. Dat RSS of e-mail niet altijd maar moet. Het even met rust laten is ook een kunst. Zeker wanneer het altijd maar open staat en er altijd een device bij de hand is om het raad te plegen.

Afstuderen
Tijdens dit alles liep natuurlijk mijn afstuderen, iets wat ook flink wat tijd opslokt. Hoe dit verlopen is, heb ik in het vorige artikel Het verhaal van het afstuderen al uitgebreid beschreven.

Op naar de eerste fulltime baan
Na het afstuderen volgt natuurlijk een baan. Nu is het in de huidige IT markt niet heel moeilijk om een baan te vinden. Opties te over. Het moeten kiezen maakt het daarentegen wel weer een stuk moeilijker. Om het niet te moeilijk te maken heb ik me beperkt tot een aantal opties. Hierbij waren onder andere mijn afstudeerbedrijf en mijn eerdere werkgever kandidaat.

Na alle voor- en nadelen te hebben afgewogen en lang nagedacht te hebben, heb ik uiteindelijk gekozen om weer terug te gaan bij A&M ImpacT. Hierbij heeft vooral het gevoel een grote rol gespeeld.

A&M ImpacT
Ondertussen ben ik al weer enkele weken aan het werk, en het is net alsof ik niet weg ben geweest. Bij A&M ben ik gelijk aan mijn oude functie weer aan de slag als Web Developer. Daarnaast krijg ik de mogelijkheden om me te specialiseren op het gebied van nieuwe media, om hier juist de relevante zaken voor dit bedrijf en onze klanten uit halen. Een adviserende rol hierin zit dan ook, naast projectbegeleiding in het verschiet. Hoe het precies gaat lopen weet natuurlijk niemand, maar wat ik wel weet dat ik het erg goed naar m’n zin heb. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en ook persoonlijke ontwikkeling. Dit alles maakt het gewoonweg erg plezierig werken. En laat me dat nou net heel veel waard zijn.

Tot slot
Hiermee denk ik een flinke periode netjes samengevat te hebben. Het is een heel verhaal geworden, met z’n leuke en minder leuke dingen. Ondanks dat alles is het wel weer een startpunt om verder te kunnen met dingen die me echt boeien en me te ontwikkelen in de dingen die ik echt leuk vind. En met deze leuke dingen hoop ik andere mensen weer van dienst te kunnen zijn. Wat wil je nog meer.

Leave a Reply