De envelop

Gisteren toen ik de post uit de brievenbus ging halen viel mijn oog meteen op deze envelop. Met paarse letters stond erop: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. En dat klinkt wat mij betreft best belangrijk. En hij was notabene ook nog aan mij geadresserd ook!

Vol nieuwsgierigheid die brief open gemaakt natuurlijk. Was het een brief van onze minister Pechtold over een burgerforum. Een foldertje, antwoordkaart en retourenvelop zaten er ook bij. Ik heb het allemaal snel even doorgenomen, maar echt interessant lijkt het me nu ook weer niet.

Blijkt dat ze in Nederland 50.000 mensen geselecteerd hebben die uitgenodigd zijn voor een informatieavond over dit burgerforum. Daarvan blijven er dan nog 140 over die uiteindelijk in dat forum terecht komen.

Je krijgt dan de gelegenheid om mee te discusseren over de politiek. Een nieuwe frisse blik, zo wordt het in de folder benoemd.

Nou ben ik wel iemand die zo af en toe wel wat opmerkingen maakt over de politiek. Daarom vind ik het idee achter dit burgerforum dan ook goed bedacht. Burgers meer betrekken bij de politiek is wat mij betreft een goede zaak. Alleen tja, direct zelf mee in discussie is dan ook weer wat snel.
Daarbij komt dat de dichtstbijzijnde informatieavond meer dan een uur reizen is. Dat heb ik er dan weer niet voor over.

Ben benieuwd wat dit burgerforum gaat opleveren. En misschien nog wel belangrijker, wat gaat de politiek ermee doen? Met inspraak stem je de mensen gunstiger, en daarbij komen er misschien nog wel goede dingen uit ook nog.

Leave a Reply