Dieet

Al zo’n twee weken zit ik met een dieet opgescheept. Jij, op dieet, zullen de meesten wel denken. Ja inderdaad. En nee vooral niet voor m’n gewicht.

Het schijnt iets met infecties, slijmvliezen, darmen en lever te maken te hebben. Hoe het precies in elkaar zit moet je me niet vragen. Maar ik heb er in ieder geval van die mooie capsules voor.

Het enige vervelende wat hierbij kwam kijken is dat ik geen melkproducten mag. Nu vind ik dat melk drinken en vla eten als toetje niet zo heel erg. Naja, die slagroom en vruchten-yoghurt-roomijs is ook al vervelend.

Maar het ergste vind ik de chocola! Nu ben ik sowieso al zo’n chocoladefreak, en dat we steeds dichter bij kerst komen maakt het er niet beter op. Kerstkransjes met chocolade, chocoklokjes, chocostaafjes, oh en niet te vergeten warme chocolademelk.
En dan moet ik in een van mijn snoep-buien maar zorgen dat ik iets anders vind in de kast hier. Moeilijk, moeilijk.

De vulling van die kerstpakketten maken het er trouwens ook niet makkelijk op. Toch echt weer zo’n luxe probleem, en de kindjes van de derde wereld zouden een moord doen voor iets wat uberhaupt voedzaam is. Maar ik zit er toch maar even mee…

Leave a Reply