Einde Darfur-actie

Zoals je misschien wel gemerkt hebt is de actie van 3FM voor Darfur ondertussen afgelopen. De actie heeft ruim 7 ton aan eurotjes opgebracht. Da’s mooi voor het goede doel. Wat ik nog mooier vond is het stukje radio wat het opleverde. Ik heb vandeweek uren aan de stream gekluisterd gezeten. Webcam erbij aan voor de grappige beelden en luisteren. Ik heb gelachen, veel gelachen en ook zo af en toe kreeg ik een keer kippenvel.
Qua kippenvelmoment blijft me toch vooral het moment van de zwerver bij, die met alle moeite 10 euro bij elkaar gescharreld had en dit wilde doneren. Giel vond dat de gedachte van deze man meer dan genoeg was en paste na wat tegenstribbelen de grote wisseltruck toe en gaf voor het kleingeld van de man een briefje van 10 terug. Schitterend, dat raakt me best op zo’n moment.
Verder lijkt het me reuze moeilijk om vijf dagen niet te eten, ik houd een dag al amper vol. Daarom bij deze ook hulde daarvoor. Alleen maar lof voor deze actie.
Ook heb ik tijdens de actie op de #gielbeelen irc-chat gezeten. Daar was het ook altijd gezellig.

Kortom, een zeer geslaagde actie, niet alleen qua opbrengst betreft. Ik hoop zeker nog vaker zo’n staaltje radio-werk te mogen horen.

Leave a Reply