Heerlijk wakker worden – Philips Wake up Light

Vanaf begin september is hij op de markt, de nieuwe Wake up Light van Philips. Niet dat ik echt chagerijnig ben ’s morgens, maar echt vrolijk wakker worden van een piep of harde radio is anders. Ik schrok me iedere morgen altijd weer gek van dat geluid.
Daarom, en omdat ik hem stiekem nog te goed had als verjaardagscadeautje, vorige week deze wekker dus maar eens in huis gehaald.

Nu een weekje in gebruik, en ik moet zeggen, het werkt erg goed! Je kunt lichtintensiteit en volume netjes instellen, plus kiezen voor één van de geluiden of radio. De volgende morgen begint de wekker netjes een half uur voor de ingestelde tijd langzaam op te gloeien. Mocht je uiteindelijk nog niet wakker zijn op de ingestelde tijd zal ook langzaam het geluid opbouwen tot het ingestelde volume. Erg plezierig!


Ik heb gemerkt dat als ik hem op 7 uur instel, ik ongeveer om 6:45 langzaam bewust wordt dat ik wakker aan het worden ben. Hierna kun je dus nog even rustig genieten van het wakker worden en zo lekker met je ogen knipperen alsof de zon in je gezichtje staat te schijnen. Tegen de tijd dat het echt tijd is begint het geluid langzaam van zacht naar hard te gaan. Tijd om op de knop te drukken en op te staan dus!

Groot voordeel vind ik dat je gelijk een stuk wakkerder bent als je uit je bed komt. Ik heb zelfs het idee dat het wollige gevoel in m’n hoofd waar ik zo’n hekel aan heb ’s morgens zelfs minder is. En dat met een winter in opkomst!


Eén opmerking die ik wel moet maken, ik ben geen licht gewent met wakker worden. Ik heb rolluiken en dus is het altijd pikkedonker. Daarom wordt ik waarschijnlijk sneller en beter wakker van licht als iemand die gewoon dunne gordijntjes heeft.

Maar ik vind het tot nu toe een echt fijn product, ik hoop dan ook dat het op de langere termijn ook lekker blijft werken.

  1. Ik ga hem binnenkort ook eens uitproberen. Ben benieuwd!

  2. Keene

    het is indd een leuke lamp , helaas krijg ik hem niet goed ingesteld.
    Iemand soms nog duidelijke uitleg ?

  3. Belachelijk product met een gloielamp. Lekker innovatief van Philips. Op onze blog nog veel meer: http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/?p=297

    En ook over het alternatief: De Wake Up LED Light. Gebruikt slechts 12 Watt ipv 100 Watt en kost 69 euro. http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/?p=772

  4. @Keene, ik zou zeggen sla de handleiding of de quick manual er even op na, daar staat alles naar mijn mening toch vrij duidelijk in uitgelegd.

    @erik Dat het niet echt innovatief is kan ik me voorstellen. Ik denk alleen dat deze lamp van philips nog duurder geworden zou zijn als er led-technologie in had verwerkt moeten worden.
    Verder ben ik over het algemeen nog niet tevreden met de lichtkleur (meestal doet het wat koud aan) wat ledlichtjes produceren. Voor veel toepassingen vind ik LED’s echt prima, en ik juich het gebruik dan ook toe. Alleen vind ik voor sommige toepassingen een normale gloeilamp toch sfeervoller en dus (nog) beter.

Leave a Reply