Interesse in oude Guldens?

Iedereen denkt natuurlijk met weemoed terug aan de tijd van “onze” gulden. “Die goede oude tijd”.

Free Record Shop heeft volgens dit artikel op FOK! een aardige blunder begaan. Dit doordat ze met enkele miljoenen guldens in de maag gesplitst zitten omdat ze in deze grote hoeveelheden niet meer ingeleverd kunnen worden bij de Nederlandse Bank. Particulieren kunnen dit nog wel.

Wat wil nou, ze hebben een leuke actie opgezet. Hier op de site van FRS kun je voor tien euro’s een leuk pakketje 5 gulden munten, rijksdaalders, guldens, kwartjes of dubbeltjes bestellen. Sowieso al leuk om als historisch materiaal te hebben.

Maar voor de winst-gierigen onder ons, er is ook nog winst op te maken want het pakketje heeft een waarde van 25 gulden, en het kost slechts 10 euro. Dat is dus ruim 2 euro winst per pakketje.

Ik zit er toch over te denken om een pakketje te bestellen. Niet voor de winst, daar niet van. Gewoon voor de leukigheid. Die dingen hebben toch wel een beetje emotionele waarde, en het is leuk om over tig jaar uit de kast te kunnen pakken als je in het bejaardenhuis zit.
Misschien dat het in de tussentijd wel geld waard wordt, dat is dan nog mooi meegenomen.

  1. Bram

    Vergeet niet de verzendkosten erbij op te tellen als je je guldens opstuurt naar de Nederlandse Bank Neej, dan houd je idd geen winst meer over tenzij je dus in Amsterdam woont, waar de Bank gevestigd is. Dat is dan dus eigenlijk discriminatie.. zou je een rechtzaak kunnen aanspannen en er alsnog winst uit kunnen halen Ja, khoudt mun kop al (A)

Leave a Reply