(Internet) verslaving?

Vandaag (of stiekem eigenlijk ergens vorige week) zat ik, zoals wel vaker, in de trein een krantje te lezen. Er stond een groot stuk in over verslavingen die met internet te maken hebben. Dat moest ik toch echt even lezen. Om het in positieve bedrijfstermen te zien heb ik een passie voor alles wat met internet te maken heeft. Een wat negatievere bewoording is dat ik gewoonweg veel tijd op het internet rondhang.

Maar goed, gelukkig bleek ik aan de meeste criteria van de korte test niet eens te voldoen.

Ik denk dan ook dat ik niet eens zo verslaafd ben aan internet opzich. Ik denk dat het juist de constante behoefte aan informatie is die mij zoveel op internet houdt. En die informatiebehoefte, dat zou je wel eens een verslaving kunnen noemen.Altijd op zoek naar meer kennis, op de meest uiteenlopende gebieden.

Daarom vind ik ‘algemene’ forums meestal ook zo leuk. Mensen komen daar om de meest uiteenlopende dingen te discusseren en juist andere mensen geven daar weer hun mening op. Tegenwoordig draait de samenleving om kennis. Alle media zorgen ervoor dat men constant gevoed wordt met meer informatie.

Zou dat de reden zijn dat ik ondertussen niet meer zonder kan?

Leave a Reply