Je Leven in de Steigers

Iedereen heeft het al gehad over de start van Talpa gehad. Veel negatieve reacties heb ik gezien. Ik ga er eens even lekker positief op in. Ik vind namelijk wel degelijk dat ze programma’s hebben draaien waar goed over nagedacht is. Eerlijk is eerlijk, niet de orgineelste concepten, maar er is wel een eigen tintje aan toegevoegd met wat orginele dingen.


Neem nou bijvoorbeeld Je Leven in de Steigers. Het programma neemt in twee weken tijd een case onder handen van mensen die met bijvoorbeeld een gehandicapt kind zitten en daarbij nog een grote tegenslag hebben gekregen. Tijd of kracht om het huis op te knappen hebben ze dan niet meer. In 6 afleveringen in een week wordt naar mijn mening prachtig op beeld gezet hoe deze mensen zich voelen en daarbij wat er voor die mensen gedaan wordt.

Het team van bouwvrouwen geeft daarbij nog een extra tintje aan het programma. Zeker leuk om naar te kijken hoe ook vrouwen (ja, leven het vooroordeel) een flinke steen bij kunnen dragen aan het klaren van zo’n klus. Ik hoop alleen niet dat ze dit stiekem alleen voor de camera doen, en buiten beeld alles aan anderen over laten.

Mooi van de case Boekel is dat ze mooi in het Brabantse landschap zitten. Dat dit mooie beelden oplevert is zeker. Alleen al de ‘camping’ op het erf langs het bouwterrein geeft schitterende beelden. Dan nog Bridget die een poging doet tot het melken van een koe . Zelfs een stukje van de Boekelse kermis (waar zeker niet meer als een draaimolen en een touwtjestrekkraam staat) wordt meegenomen. Geeft toch een mooie indruk van het Brabantse landschap. Hopelijk laat het die indruk ook achter bij de crew van het programma.

Leave a Reply