Krappere Arbeidsmarkt ICT

Een tijdje terug had ik al te melden dat Computable publiceerde dat de Nederlandse ICT markt in de lift zit.

Telegraaf berichtte er vandaag ook over.

Telegraaf:

Krappe arbeidsmarkt in ICT

AMSTERDAM – De Nederlandse ICT-sector zal in 2005 een groei doormaken van 4,4 procent. Hierdoor zal de arbeidsmarkt in deze sector voor het eerst na drie jaar weer te maken krijgen met een tekort aan hoogopgeleide ICT’ers.

Dat is de verwachting van het bureau ICT-Office. De ontwikkeling op dea rbeidsmarkt laat overigens wel een verdeeld beeld zien. Tegenover een afname van arbeidsplaatsen in de telecomsector staat een geringe groei in de IT-branche.

Het overschot van ruim 4.600 hoogopgeleide ICT’ers in 2003 daalde tot ongeveer 1.000 afgelopen jaar. In 2005 wordt een omslag verwacht en zal er na drie jaar weer sprake zijn van een klein tekort.

Ik kan wederom alleen maar blij zijn. Het lijkt erop dat de ICT markt een van de eerste delen zijn die aan gaat trekken binnen de nederlandse economie.

Hopelijk dat ie niet weer net een piek gaat hebben in de komende jaren, maar dat het een stijgende lijn wordt die op zijn minst niet gaat zakken maar een beetje stabiel blijft.

Het is natuurlijk altijd leuk om zo wat zekerder te kunnen zijn van een baan als ik over anderhalf a twee jaar afstudeer.

Leave a Reply