Lucie Silvas, Heineken Music Hall, 30/06/2007

Samen met het Metropool Orkest stond ze in de Heineken Music Hall: Lucie Silvas. Alsof ik deze maand nog niet in de HMH geweest was, wederom gezellig een ritje naar Amsterdam gemaakt.


Ik wou eigenlijk al heel lang naar een concert van Lucie, leek me erg tof om die gewoonweg een keer live te horen. En deze kans met een live orkest, het metropool orkest notabene, kon ik natuurlijk niet laten lopen.

De zaal was volledig gevuld met stoelen, niet erg raar met een concert als deze. Geen staanplaatsen dus. Wij hadden gelukkig een mooi plekje in het midden op de tribune kunnen bemachtigen. Je zit wel wat verder weg, maar je kijkt wel lekker over iedereen heen.

Zonder voorprogramma konden we meteen aan het optreden van Lucie zelf beginnen. En tjees… wat heeft dat mens een gouden keeltje zeg. Bij het praten klonk ze wat schor, maar tijdens het zingen was daar niets van te merken.


Wat leuke grapjes tussendoor, en zowat alle nummers waren ‘one of my favorites’! Zelfs wat nummers die niet op albums stonden en een nummer wat niet om een album staat en nog nooit live gedaan was. Stiekem gewoon een nieuw nummer dus.

Ik heb genoten van de lekkere klanken, zeker ook door de begeleiding van het orkest. Heerlijk om eens de complete sound live van het podium te zien komen.

Hier wat impressies van de avond:


Enig minpuntje van de avond vond ik dat het zo weer voorbij was. Mede door het ontbreken van een voorprogramma leek het naar mijn mening erg kort. Maar wel tof!

Leave a Reply