Mensen in een referentiekader

Mensen in hokjes plaatsen, volgens mij ben ik er heel erg goed in. Iedereen krijgt van iemand een eerste indruk als je die voor het eerste ziet. Bij mij moet ik dan zowat altijd meteen aan iemand anders denken.

Vaak is het iemand die er op lijkt qua uiterlijk, of soms iemand waarvan ik denk dat zijn/haar karakter er wel eens op zou kunnen lijken. Vreemd is dat eigenlijk, want iedereen is een ander persoon, en dus eigenlijk ook anders.

Maar toch ga ik die mensen dan vergelijken met iemand die ik eerder gezien heb.

Je komt iemand op straat tegen die je totaal niet kent, en he die lijkt op die en die persoon. Je leert iemand kennen en die moet meteen aan het idee van de persoon voldoen waaraan je hem/haar refereert.

Raar zit dat in elkaar, de gedachtengang van mensen.

Leave a Reply