Negatief en mijn ogen

Beetje cryptisch, maar negatief zijn mijn ogen wel. Negatief in de zin van bijziend dan wel. Ik heb al sinds ergens op de basisschool een bril en heb dat eigenlijk nooit echt erg gevonden. Maar iets is er de laatste tijd toch wat mij er aan irriteert. Ik zet hem steeds vaker af en toe af om flink in m’n ogen te wrijven, irriteer me aan de randen of dat de glazen alweer vies zijn. Iets wat ik voorheen totaal niet had.

Dus misschien is het toch een idee om eens na te gaan denken over lenzen. Laseren lijkt me toch nog een stap te ver voor mij, ik ben als de dood voor de kleine kans dat het toch mis mocht gaan. Maar lenzen dus, dat wordt ook nog een hele tour. Harde lenzen of zachte lenzen, de een zweert bij het een, de ander beweert dat die weer slecht zijn.

Iets wat me trouwens wel aardig leek zijn nachtlenzen. Deze hoeft je alleen ’s nachts in, doen dan hun werk, en overdag kun je gewoon zonder prima zien. Lijkt me ideaal! De vraag is alleen of dat met mijn sterkte enzo allemaal wel goed gaat.

Ik denk dat ik toch eens een rondje langs de opticien moet maken voor wat goede uitleg.

  1. Jordy

    Ik heb zachte lenzen … de kwestie van harde of zachte heeft vooral te maken met de bolling van je oog. Sommige mensen kunnen gewoon geen zachte lenzen ….. als je het wel kan …. dan moet je die gewoon nemen. ik heb daarbij wel altijd een bril. meestal als ik ze s morgens in doe, dan doe ik ze rond 19 uur wel weer uit, en doe ik mijn bril op. Mijn lenzen mag ik sowieso maar 12 uur in …. anders krijgen m’n ogen te weinig zuurstof…. maar bril is vaak (vooral binnen) wel relaxter.

  2. Hmm thanks voor de info, ga er nog eens wat over nadenken…
    K ga iig informeren over nachtlenzen, kijken of het een beetje te doen is voor mijn ogen, want dat lijkt me toch het fijnste.
    Wat betreft dat binnen een bril fijner is heb ik vaker gehoord, dus wel iets waar ik rekening mee ga houden, ben benieuwd

  3. Jordy

    Ik zeg binnen bril relaxt….. maar het is meer dat buiten lenzen relaxt zijn. Want met slecht weer (sneeuw/mist/regen/hagel etc) is bril gewoon irritant …. ook in de winter….kom je van koud naar warm … hoppa…… waar zijn mijn ruitenwissers ? …. en met de zon vooral in de zomer zijn lenzen gewoon super fijn …. doe je ff je zonnebril op ….. niet meer nodig, doe je hem af….. zonnebril op sterkte is dan want minder handig

  4. Persoonlijk zou ik, als je voor lenzen wil gaan, toch voor harde lenzen gaan. Al is het maar omdat je uberhaupt met lenzen ongeveer 1500 keer meer kans hebt op bacteriele infecties. Ikzelf ben daar helaas ook slachtoffer van geworden en heb nog maar 10% zicht in mijn linkeroog (valt mee te leven hoor ).

    Met harde lenzen sluimert een infectie minder door omdat je er eerder last van hebt. Daarnaast is het op zich ook een goed idee om toch wat meer geld uit te trekken voor lenzen en niet bij een of andere budgetboer ze te kopen.

Leave a Reply