Net niet… of toch wel!

Daarstraks was ik bijna tot de conclusie gekomen dat mijn vrijdag de 13e een dagje vertraagd was, maar het is net voor het einde van de dag toch nog helemaal goed gekomen.

Van allerlei kleine dingetjes welke tegen zaten of verkeerd uitvielen plus daarbij mijn gevoel zorgden voor dit idee.
Maar toen ik een paperclip aan het zoeken was in de lade kwamen er ook de kleine dingetjes voor de dag waar ik al zo’n week of 4 naar aan het zoeken ben.

Het ergste is, het zijn op het eerste gezicht zo’n nutteloze voorwerpen, maar als je ze even kwijt bent merk je snel hoe vaak je net precies naar dat voorwerp grijpt.

Allereerst was er het kleine zaklampje. Er passen net twee AA batterijen in, maar dat ding geeft een bak licht. Doordat ie zo klein is kun je er overal mee bij en ligt hij makkelijk in de hand. Staan hier een stuk of 4 zaklampen in de kast, maar je blijft naar dat ding grijpen, en toen was ie kwijt…

Daarnaast nog de ‘kleine sterschroevendraaier’. Hij valt in die categorie omdat de kleinste sterschroevendraaier is van de set schroevendraaiers die het fijnst werkt. Alle gemiddelde sterschroeven gaan er mee open. Toffe schroevendraaier dus. In de garage liggen nog een aantal schroevendraaiers van zo goed als de zelfde maat maar die werken net niet zo fijn of zijn net anders. Raar maar waar.

Maf, raar, gek. Je kunt het noemen wat je wilt. Om maar even een Nederlandse film van NED3 van zojuist te citeren: “Gek is niet gek, gek is een gevoel.”.

Leave a Reply