Overheid is weer lekker bezig

Jaja, om de zoveel tijd komt het op een of andere manier altijd uit. De Woensdag Krantendag. Een paar artikeltjes waar ik deze woensdag wat over te vertellen heb.

Verzet opslaan data
Sp!ts meld dat er toch wat huiverig gereageerd word nu het echt tot beslissingen moet komen over dit punt. Afgezien van het feit dat ik het een vreemd idee vind om van iedereen dit bij te gaan houden terwijl ze nog niets uitgevreten hebben ben ik nog steeds van mening dat het technisch bijna niet haalbaar is. Het gaat sowieso handen vol geld kosten. En ik weet nu al wie dat gaat betalen

Vraag ik me daarbij ook nog eens af mocht het zover komen dat ze info uit die enorme brei nodig hebben, hoe gaat de gemiddelde agent dat dan ooit terugvinden?
Overigens lijkt het me ook weer niet goed dat iedere willekeurige agent in die gegevens mag gaan snuffelen.
Beveiliging gaat dus ook een belangrijke rol spelen, want de logservers hangen natuurlijk aan het internet om te loggen. Voor je het weet liggen alle gegevens van iedere eerlijke Nederlander op straat. Lijkt me ook niet zo fijn.

Vooral veel haken en ogen dus wat mij betreft, en ze moeten daar maar eerst eens goede oplossingen voor hebben voordat ze ook maar durven te denken aan het invoeren van een systeem als dit.

Leave a Reply