Picnic 2007, crossmedia en ja, nog een keer Twitter

Afgelopen week was de Westergasfabriek in Amsterdam weer het decor voor hét internationale crossmedia event: PICNIC’07. Om maar even te quoten: Op het festival komen creatieve geesten op het gebied van media, entertainment, wetenschap en kunst samen.

Het werd voor de tweede keer georganiseerd. In de aankondigingen had ik al zoiets van, dat zou wel eens wat voor mij kunnen zijn. Helaas heb ik niet altijd tijd gehad om de livestreams te volgen, maar als ik de verslagen en filmpjes terugkijk, had ik er wel bij willen zijn!

Volgend jaar maar eens een poging doen. Moet ik wel even een bedrijf vinden wat me enigsinds tegenmoet wil komen met die kaarten… Studentenkorting zou op zich ook geen overbodige luxe zijn voor zo’n event, lijkt me dat je juist op zo’n innovatief en modern evenement deze ook graag hier deel van uit zou willen laten maken. Niet dat ik daar volgend jaar nog wat aan heb, maar dat is wat voor volgend jaar.

Zo bijvoorbeeld het volgende item wat ik al terug heb kunnen zien. ‘Up Close and Personal: Share your Life’ over Social Networking, met oprichters Jyri Engestrom (Jaiku), Felix Petersen (Plazes), Biz Stone (Twitter), Matt Biddulph (Dopplr) en Raymond Spanjar (Hyves).

Zo ook een artikeltje op Marketingfacts met een overzicht van commentaar van de wat bekendere mensen in crossmedialand: Wie waren er allemaal?

Dan nog het filmpje waarin Marjolijn Kamphuis van MTV Networks vooral mooi uitlegt wat Twitter nu eigenlijk is:


Mooi bruggetje, want daar wou ik net nog even wat over kwijt. Zo kwam ik op Mashable.com een uitgebreid overzicht van verschillende tools tegen voor Twitter in de Twitter Toolbox.

Om daar het bekende Twittervision nog maar even uit te lichten, een mooie mashup van Google Maps met de berichtjes van Twitter die ieder moment van de dag over de gehele wereld het internet opgeslingerd worden. Het zou zelfs op een scherm als modern schilderijtje kunnen dienen!


Het blijven mooie ontwikkelingen op het ‘sociale’ gebied van het internet. Ik blijf het in ieder geval op de voet volgen. Altijd vernieuwend en erg interessant.

Leave a Reply