Recruiting

Zo af en toe krijg je via social networks als Hyves een priveberichtje van bedrijven of recruiting bureau’s die ook dit medium gevonden hebben om mensen te werven. Niet zo erg wat mij betreft, interessante informatie is natuurlijk nooit verkeerd.

Gisteren kreeg ik het hierop volgende bericht. Mijn korte reactie hierop hier en hier. Er vielen me wat dingen aan dit bericht op, alsof het lijkt of ze het principe van werving op dit soort media nog niet helemaal begrepen hebben. Of ik moet er zo anders tegenaan kijken, als niet recruiter zijnde natuurlijk.

29/11/07 14:12
Van: Consultant
Aan: bemeall
Interessante, uitdagende vacature van Programmeur via Human Empowerment bv.
Geachte kandidaat,

Via één van de landelijke websites hebben wij uw gegevens aangetroffen. Wellicht hebben wij een interessante vacature voor u van Programmeur die misschien goed aansluit bij uw kennis, ervaring en achtergronden. Onze opdrachtgever is gevestigd in de regio Arnhem/ Nijmegen.
We hebben ook andere ICT functies vacant (www.human-empowerment.nl).

Graag verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u meer over deze vacature en de organisatie kunnen vertellen.

Vervolgens vragen wij u om ons de volgende informatie per e-mail toe te zenden, zodat wij een optimale ‘match’ kunnen maken voor deze, of een toekomstige vacature:
1. een actueel curriculum vitae (Word document) met uitgebreide beschrijving van werkervaring, taken, verantwoordelijkheden, computer- en taalvaardigheid;
2. uw motivatie waarin u aangeeft waarom u naar een dergelijke functie solliciteert;
3. een persoonsprofiel met beschrijving van uzelf als persoon, competenties, en eventuele ontwikkel-/aandachtspunten;
4. uw huidige arbeidsvoorwaarden.

Met vriendelijke groet,
Human Empowerment

[..]

Allereerst de aanhef. Je hebt mijn profiel weten te vinden als recruiter zijnde, daarop zijn ook mijn naam en zelfs achternaam te vinden. Waarom dan iemand aanspreken met “Geachte kandidaat”? Een medium als dit gaat juist om persoonlijk contact. Mensen houden sowieso al van persoonlijk contact. Waarom diegene dan niet aanspreken met voornaam, of wanneer formeel met achternaam?

Verder het noemen hoe ze aan de gegevens komen wekt al wat weerstand op. “Via één van de landelijke websites …”. Ja? Klinkt vaag! Noem het niet, of noem waar je me vandaan hebt. Duidelijkheid maakt de barriere gelijk een stuk kleiner.

Daarna nog het verzoek om contact op te nemen. Leuk. Maar als je mij zo graag wilt hebben, stuur mij maar een mailtje. Op mijn Hyves en anders via mijn website is dit gemakkelijk te doen. Het is niet dat mijn contactgegevens niet te vinden zijn. Waarom zou ik gaan bellen of zelfs een hele berg aan documenten op gaan sturen naar een organisatie die ik niet ken?

Misschien heb ik wat makkelijk praten met de markt van nu, en zal er best bij andere vakgebieden of andere tijden veel reactie op komen. Maar toch denk ik dat met een beetje meer persoonlijke aandacht, het rendement van dit soort dingen veel beter kan. Het is dan ook geen poging het recruiting bedrijf negatief af te spiegelen, slechts een demonstratie om mijn kritiek op een werkwijze als deze te uiten.

  1. Job

    Denk je echt dat iemand per profiel een bericht heeft geplaatst? het lijkt meer op een spam mail die ze aan honderde tegelijk sturen. Dan nog kunnen ze inderdaad je naam ergens vandaan plukken, daar moet ik je gelijk in geven

Leave a Reply