RSS inlezen in MSN messenger

Ja, het is ernstig maar ook ik gebruik naast mijn IRC-client ook nog steeds MSN messenger. Voornaamste reden is dat nog te veel van mijn contactpersonen het gebruiken. Maar doet doet er nu eigenlijk niet zo toe.

Op IRC heb ik zo’n mooi commando in elkaar gefrot wat op /np mooi mijn nowplaying laat zien. De truc hierachter is dat hij een rssfiletje inleest en een paar regels daaruit stript en dan laat zien. Dit doe ik dmv RSS omdat ik het ook op deze website gebruik. De kolom nowplaying linksonder zal netjes nowplaying weergeven wanneer mijn winamp aan het spelen is en lastplayed wanneer niet. Daarnaast laat ie netjes songtitel en artiest zien.

En ja, ik weet dat er plugins/progjes zijn die het geheel direct van winamp uit kunnen lezen en dan in IRC/MSN Messenger tonen. Maar dat is nou juist niet wat ik zoek…

Wat ik zoek is op zich niks apparts, maar nu wil ik het op dezelfde manier realiseren in mijn messenger. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb ook maar werkelijk geen idee hoe ik plugins voor messenger moet maken.
Dus dan ga je op zoek naar iemand die je voor was met dit briljante idee. Maar daar kan ik dus niets op vinden.
Iemand een idee hoe dit te realiseren?

Leave a Reply