School verbiedt het gebruik van weblogs

About:blank:

Leerlingen van de Pope John XIII Regional High School in Sparta, Verenigde Staten, zullen hun weblogs op moeten geven, vindt de directeur van de school, op straffe van schorsing als een leerling zich niet aan deze regel houdt.
De directeur verantwoordde zich door te zeggen dat hij ‘was taking the unusual measure to protect students from online sexual predators who may be lurking in cyberspace looking for personal information on children, including their pictures, diaries and gossip’.
Men vermoedt echter dat het dient om informatie over de school niet naar buiten te laten lekken.

Waarom zou iemand zijn/haar weblog op moeten geven voor een gemiddelde High School? Raar en hypocriet verhaal wat mij betreft.

De reden die aangedragen wordt voor bescherming van de leerling voor de kwade dingen van het internet. a) Dat lukt je toch niet. b) Waarom zou dat een taak zijn van zo’n school?

Het lijkt er inderdaad op dat het gewoon een kwestie van bescherming van het imago van de school is. Misschien eens denken dat die kritiek wel eens terrecht zou kunnen zijn, en er iets mee doen in plaats van de mond snoeren?

Leave a Reply