Skype timmert aan de weg

Skype bekend door zijn gratis voice-over-IP software timmert aan de weg. Na de mogelijkheid om goedkoop naar het vaste net te bellen door middel van SkypeOut is er nu ook een mogelijkheid om te SMSen via Skype.

Tweakers.net bericht het volgende:

Het VoIP-bedrijf Skype verzorgt samen met Connectotel sms-functionaliteit, zo vertelt ZDNet. Deze gratis dienst stelt gebruikers in staat korte tekstberichten te verzenden naar en te ontvangen van mobiele telefoons. Tot afgelopen donderdag kon het programma alleen nog tekst ontvangen, maar nu is de testperiode begonnen voor het verzenden van de sms-berichten. Voice-over-IP-diensten zijn gebaseerd op hetzelfde systeem als instant messages tussen desktop-pc’s. Internettelefoonmaatschappijen gebruiken tekstberichten om een verbinding te maken tussen gsm’s en computers. Met deze volledige sms-ondersteuning steekt Skype AOL, Yahoo en Microsoft de loef af. De instant-messagingsoftware van deze bedrijven is tot nu toe alleen nog maar in staat sms-berichten te verzenden.

Volgens zeggen is de SMS functionaliteit in de Beta versies in ieder geval nog gratis. Wat het in de final versies gaat kosten is niet bekend. Niet onwaarschijnlijk is dat ze voor enkele centen de deur uit gaan en gebruik gaan maken van het SkypeOut Credit.

Als ik mag zeggen vind ik het een prima ontwikkeling. Helemaal mooi zou het zijn dat de SMSjes helemaal gratis bezorgt zouden worden.

Kans is dan alleen weer groot dat telefonie providers SMSjes van Skype gaan blokkeren zoals dat al eerder gebeurd is met andere diensten die gratis SMS versturen mogelijk maakten.

Wanneer het echt gratis blijft is denk ik de kans groot dat vele mensen geheel over gaan stappen naar Skype, aangezien Skype dan goede voice diensten bied samen met text-based gesprekken en dus het gratis SMSsen.

Leave a Reply