Sociaal netwerken

Doordat ik een tijdje terug een presentatie van Indira Reynaert gezien heb over de toepassing van Hyves in het onderwijs, volg ik sindsdien de Crossmedialog.

Hier belichten ze vooral de aspecten tussen de verschillende media. Ook dingen over web 2.0, zoals de sociale kant van dit gebeuren worden toegelicht.

Zo ook in dit artikeltje.

In hoeveel sociale netwerken zit JIJ?

Tel je virtueel nog mee? Zit je in minstens 6 sociale netwerken? Heb je daar ontelbaar veel virtuele vrienden? Ben je er elke dag om een paar keer je populariteit te meten? Hoe zit het met jou? Waar zit je, wat doe je ermee, wat heb je eraan? Of maak je je account aan, speelt een paar keer wat met wat toeters en bellen en laat je het erbij?

Laten we dat eens even gaan checken:

Linkedin: Ben ik lid van. Niet erg actief overigens, maar ik zie de eventuele toegevoegde waarde wel, vooral door de zakelijke mogelijkheden.

Hyves: Aanwezig. Met momenten ook vrij actief trouwens, wel leuk om oude bekenden weer tegen te komen. Ook handig om toch wat van mensen te weten te komen die je niet iedere week spreekt.

Second Life: daar heb ik dan ook echt niks mee. Geloof wel eens rond gekeken, maar niet echt geinteresseerd geraakt.

Flickr: volgens mij heb ik er ook een accountje, maar niet actief gebruikt. Wil nog steeds wat foto’s betreft dit graag in eigen beheer houden, ik heb het niet zo op externe partijen hiervoor.

Twitter: sinds kort ook aangemeld hiervoor. Vind het best leuk, gewoon even iedere keer melden waar je mee bezig bent. Misschien wil wel niemand het weten, maar goed wel grappig. Ben benieuwd of ik er wat mee ga doen uiteindelijk…

MSN: Tja, wie gebruikt dit niet tegenwoordig. Erg handig voor mensen die je niet zo vaak tegen het lijf loopt, korte vragen op het werk, en met meerdere mensen overleggen tijdens studie.

Google Talk: sinds een paar mensen dit zijn gaan gebruiken, het ook maar eens geinstalleerd. Moet zeggen dat het tegenover MSN af en toe een verademing is, om weer een client te hebben waar het vooral om de tekst zelf gaat.

Sociaal
Ik moet zeggen dat ik het sociale aspect waarin het internet zich steeds meer ontpopt erg leuk vind om te zien. Het maakt het voor mij ook steeds leuker om in de ‘internet wereld’ te werken, dat sociale stukje miste ik er nog steeds eigenlijk een beetje in.

De verzamelterm web 2.0 mixt dit sociale aspect nog even met technologie en allerlei andere dingen, en dat vormt de hype die nu zo ongeveer gaande is.

Tijdens de PHP Business Conference had David Boloker een uitspraak over web 2.0 die ik erg mooi vond:

“Web 1.0 is about connecting computers,
web 2.0 is about connecting people”
.

Internet is niet meer weg te denken uit het leven van de gemiddelde opgroeiende nederlander, en ook uit het sociale leven niet. De ontwikkelingen zullen daarom dan ook echt niet stil blijven staan.

Leave a Reply