Syntus again

Het lijkt wel of Syntus er plezier in heeft om vertraging uit te delen. En slecht informeren daarbij als slagroom op het toetje. Geen treinverkeer tussen Arnhem en Zevenaar vanmorgen, en dat leverde me ruim een uur vertraging op.

Het verhaal wat de Syntus meneer op het perron van Zevenaar vertelde was overigens wel interessant. Het was namelijk geen ‘normale’ seinstoring. Er was een fietstunnel geplaatst ergens in dat traject, en die werkzaamheden waren vanochtend dus uitgelopen. Hierdoor konden treinen maar met een bepaalde snelheid over dat baanvak rijden. Op zich niet zo ernstig, maar als meerdere treinen zoveel vertraging hebben vallen er treinen uit, en die bleven dus op Zevenaar staan. Doordat er zoveel treinen daar stil stonden, plus het effect dat er mensen onder slagbomen doorgingen hielp heel gemakkelijk het treinverkeersysteem over de zeik.

Door al deze factoren kon dat systeem niet meer bepalen welke treinen wel en niet konden gaan rijden en sloeg op storing, wat alle seinen meteen omzet naar rood. Hierna moet er menselijk ingegrepen worden om het uit te zoeken en het normale treinverkeer weer op te starten.

Slecht eigenlijk, zo’n beperking in het systeem. Interessant verhaal, dat wel.

Leave a Reply