Technozuil in cel

Zojuist las ik in dit topic op het FOK!Forum dat Nederlandse gedetineerden in hun cel de beschikking gaan krijgen over een technozuil. Hierop kunnen onder andere tegen verveling spelletjes gespeeld worden, diverse dingen in de cel geregeld worden, films kijken, afspraken maken met advocaat kapper of supermarkt en ga zo maar door.

Leuk verhaal voor de gedetineerden enzo, maar wat ik me dan toch weer af ga vragen: Die mensen zitten daar toch niet voor niks? Ze hebben iets misdaan en zitten daarvoor in de gevangenis. De bedoeling is dat ze daar over hun zonden na gaan denken enzo. Maar als je zorgt dat ze van alles te doen hebben kunnen ze toch al niet nadenken over hun zonden of zie ik dat verkeerd?

Het begint er zo langzaam op te lijken dat gedetineerden het beter hebben als bijvoorbeeld bejaarden in een verzorgtehuis. Ik denk dat een gemiddelde oma beter zo rond de 70 jaar een misdaad kan begaan zodat ze in het gevang terecht komt. Is ze in ieder geval van alle gemakken voorzien.

Lekker systeem hier in Nederland, de gevangenen zitten er lekker zonnig bij. Wat mij betreft is het niets te veel gezegt als je die luitjes weer op water en brood in koude betonnen ruimte zet.

Leave a Reply