Terugblik op 2007

Het is bijna cliche, want iedereen doet het rond dit tijdstip. Terugblikken. Bedrijven blikken terug op hun jaar en websites presenteren statistieken en meest bekeken artikelen. Ik had voor mezelf besloten dit eens niet te doen. Totdat ik daarstraks eens rustig door mijn artikeltjes van afgelopen jaar aan het bladeren was. Daarbij besefte ik, dat ik eigenlijk veel meer gedaan heb dan ik eigenlijk dacht. Het is als een dagboek teruglezen, er komen weer van allerlei gedachten bovendrijven.

Daarom bij deze toch een soort terugblik op mijn jaar 2007.

Het jaar begon met nog flink wat te doen voor mijn opleiding, ookal begon er al in de verte een eind in zicht te komen. Naast de uren op school nog tijd over om verder te gaan met projecten bij A&M ImpacT. Daar op diverse vlakken ontzettend veel geleerd. Van daaruit bij zowel de PHP Business Seminar en de Dutch PHP Conference aanwezig mogen zijn. Deze manier van informatie presenteren beviel me wel en daar waarschijnlijk ook de smaak te pakken gekregen.

Internet stond in 2007 in het teken van social networking en Web 2.0. Een vrij nieuw gebied wat mijn interesse trok.
Met daarin ook kritische noten, vooral op het gebied van privacy. Ik besteede al veel tijd aan internet, maar het sociale aspect wat er steeds meer in terug komt sprak mij direct aan. Mogelijkheden tot het samenbrengen van mensen en het samenwerken bijvoorbeeld. Hierin liggen enorm veel kansen om het ook commercieel aantrekkelijk te maken. Het bijblijven hierin heeft me dan ook veel geleerd op dit gebied. Verder werd het me duidelijk dat deze combinatie van IT met marketing en het ‘sociale’ van het web wel eens erg dicht bij hetgeen komt wat ik nou eigenlijk zou willen doen.

Ik denk dat ik hiermee kan zeggen dat ik voor nu daarin mijn passie gevonden heb. Passie die motiveert om deel uit te maken aan de steeds verder gaan de ontwikkelingen op dit gebied. Om hier aan bij te kunnen dragen. Passie is iets wat denk ik heel belangrijk is om dat wat je doet ook echt goed te kunnen doen. Passie drijft jezelf en inspireert anderen. Erg mooi boekje vond ik daarin Passie is besmettelijk. In dit artikel geef ik ook, zoals vaker, kritiek en feedback op het onderwijs. Het onderwijs kan nog veel doen met nieuwe media, zo bewijst ook A Vision of Students Today.

De nieuwtjes en berichten rondom crossmedia evenementen, zoals bijvoorbeeld Picnic, inspireerde en motiveerde mij erg om dit vakgebied te blijven volgen. Twitter is hierin ook een erg stimulerende factor geweest. Het is niet de dienst die hem doet, maar de vele interessante en inspirerende mensen waarmee je samen kunt communiceren. De wereld ligt letterlijk rechtstreeks aan je voeten. De groeiende kracht achter communities wordt hiermee wederom bevestigd. Daarbij ook de Twitterborrel in Amsterdam waarmee virtueel ook ‘echt’ tot goede gesprekken en vooral gezelligheid heeft geleid. Ongetwijfeld zullen er meer van deze evenementen en borrels volgen.

2007 was ook het jaar van mijn afstudeerstage, waarvoor natuurlijk voor gesolliciteerd moest worden. Een aantal interessante gesprekken, waarmee ik gelijk veel over mijzelf leerde. VIP Internet is het uiteindelijk geworden is. In deze periode daar heb ik wederom veel geleerd, en dat niet alleen in het typische informatica vakgebied. Veel over mijzelf en wat ik nou echt zou willen kwam ook in deze tijd aan bod. Internet blijft mijn branche, maar ik merk wel door de tijd meer weggegroeid zijn van de oorspronkelijke meer technische invalshoek.

Dit jaar is een jaar geweest waar ik veel bereikt heb. Vooral op persoonlijk vlak heb ik me sterk ontwikkeld, wat daarmee het professionele vlak alleen maar ten goede kwam. Ook leuke dingen ter ontspanning waren er genoeg in 2007. Zo kwam ik er achter dat zeilen, ook al is het een bedrijfsuitje, erg relaxend is. Verder natuurlijk de nodige leuke films, diverse toffe concerten als Tori Amos en Lucie Silvas. En ook evenementen als de Vierdaagse Nijmegen en Appelpop in Tiel. Smaakt naar meer in 2008!

Kortom 2007 was voor mij vooral een jaar van veel persoonlijke en ook professionele groei. Het is leuk om bij het terugbladeren door mijn blog deze groei ook door de artikelen heen te kunnen zien. Ik heb veel leuke mensen ontmoet, die mij elk op hun eigen manier en gebied hebben weten te inspireren. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat ik volgend jaar minstens net zoveel mensen mag ontmoeten en inspirerende momenten met hen mag beleven.

2008 beloofd een mooi jaar te worden. Al is het maar om de schitterende ontwikkelingen die te wachten staan op het gebied van internet, mobile, social networking, video en ga zo maar door. Hierdoor ontstaan de mooiste combinaties, ook met de oude en dagelijkse dingen. Blijft wel dat IT en techniek een steeds grotere rol zal spelen in ieders en dus ook mijn leven. Ik vroeg me afgelopen jaar al af of het niet een verslaving zou zijn. Ik ben er bang voor dat wel gaat lukken.

  1. oma

    Roy ik heb jou verslag van 2007 gelezen van mij heb je het diploma al op zak. Good luck
    Groetjes oma moemel

Leave a Reply