The Da Vinci Code – Boek

Na de film gezien te hebben moest ik toch echt het boek ook gelezen hebben. Dus afgelopen weekend maar even in het boek gedoken.

Misschien niet de meest logische volgorde, maar hij is mij wel goed bevallen. Goed, het boek maakt het hele verhaal van de film een stuk duidelijker, dat wel. Er is inderdaad hevig gesnoeid in het verhaal om het in de film te kunnen krijgen. Daarom snap ik de kritiek wel van degenen die eerst het boek gelezen hadden. Maar de film opzichzelf staand is toch zeker niet slecht.

Maar wat het boek betreft, ik heb het zowat in een stuk uitgelezen, een pageturner is het dan ook zeker.
Het boek heeft nog een stuk meer scenes als de film, en wisselt steeds af van scene. Dit maakt dat je het verhaal nog sneller door wilt lezen om er achter te komen hoe de vorige scene afloopt.

Ik heb van het boek en zeker ook zijn theorien genoten. Het is eens een keer een andere manier van tegen de afgelopen geschiedenis aankijken in plaats van deze klakkeloos te geloven.

Ik durf niet direct te beweren dat ik het hele boek als waarheid aan zou kunnen nemen, maar er zitten zeker theorien in waar ik wel achter zou kunnen staan. Wijsheden zoals: Je ziet wat je hersenen denken dat je ziet, de geschiedenis herhaalt zich en ook het feit dat vrouwen in de loop der geschiedenis steeds minder taken met macht hebben gekregen zijn zeker dingen welke ik het nadenken waard vind.


Ik kan uiteindelijk concluderen dat ik blij ben dat ik zowel de film gezien als het boek gelezen heb, daarbij in deze volgorde. Ik vind ze allebei op zich staand een mooi verhaal vormen wat mij zeker intresseert. Dat ondanks alle kritiek die ik vooraf gelezen had.

Leave a Reply