The Tipping Point

Via Sanne Roemen kwam ik bij een visuele boekrecensie terrecht van The Tipping Point van Malcolm Gladwell, gemaakt door Marina Noordegraaf.

Het boek gaat over juist dat moment dat een op het eerste gezicht klein idee of product over gaat tot iets groots. Over de exponentiele groei die deze zaken in een markt van nu door kunnen maken. Zo ook de verschillende soorten mensen die het idee met verschillende kwaliteiten groot krijgen. En misschien wel het mooiste: zelfs met de kleinste dingen kun je een groot verschil maken!


Sanne noemt het “plaatjespoezie” en “een uitstekend middel voor beelddenkers, tijdgebrek-hebbers en engels-worstelaars“. Het is inderdaad een erg mooie manier om kort weer te geven waar dit boek in kern over gaat op een manier die de verbeelding prima stimuleerd. Het lijken mij dan ook prima mogelijkheden om een boek op een mooie manier te promoten.

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden door deze manier van presenteren, en heb bij deze het boek op mijn boekenlijstje genoteerd.

Leave a Reply