Tori Amos, Heineken Music Hall, 03/06/2007

Gisteren was het concert van Tori Amos in de Heineken Music Hall in Amsterdam. En ik was er bij! Samen met meer mensen natuurlijk. Zelfs bekenden. En het was gezellig, tof, mooi, schitterend en ook wat warm en vochtig.


Ik was ’s middags al met een echte Tori fan richting Amsterdam getogen. Achteraf gezien maar goed, gezien de files die de Toppers veroorzaakten. Tegen half vier, na een parkeerplaats gevonden te hebben, liepen wij richting HMH. En waarempel, daar hadden zich de eerste fans al om een rijtje dranghekken bij de artiesteningang geschaart.

Na een tijdje gewacht te hebben maar lekker bij nog een groepje andere fans voor de hoofdingang gaan zitten. Lekker mensen kijken die langs komen. En er komt me volk langs, als er in de naastgelegen ArenA een Toppers concert gepland staat, kan ik je vertellen! Stiekem werd de groep steeds groter, en wij zaten lekker vooraan, als echte fans.

Flink wat wachten later gingen de deuren eindelijk open. Apart om mee te maken, dat felle geduw en getrek, maar na wat deuren verder stonden we vooraan het podium. Uiteindelijk toch maar een plaatsje wat verder naar achter opgezocht, iets comfortabeler, en je ziet zelfs meer.

Het voorprogramma met Seth Lakeman was al tof, maar het concert daarna was helemaal top! Ik ken echt niet alle nummers van haar, maar heb toch echt staan genieten. Zoveel passie, zoveel energie, zoveel veel, ik word er nog blij van als ik er aan denk.

Zelfs de verschillende personages die Tori speelde kwamen echt goed uit de verf, en de liedjes sloten er schitterend bij aan. Vrij ruige nummers, tot hele rustige intieme nummers. Echt mooi. Het programma was vrij lang, er leek zelfs geen eind aan te komen. En dat was in dit geval echt positief.

Buiten nog even gewacht, want Tori zou deze keer wel komen signeren enzo, maar ook nu leek het er na even wachten niet op dat ze zou verschijnen. Uiteindelijk de weg naar huis ook weer gevonden, tussen de drukte van de Toppers door.

Wat video-opnames van dit concert:

En de complete setlist.

Ik vond het erg tof. Vandaag zelfs de hele dag nog verschillende nummers in m’n hoofd gehad en lekker meegeneuriet. Lotte, Bastiaan en Maarten, bedankt, het was erg tof en gezellig!

  1. Het voordeel van staconcerten is in elk geval dat er niemand wijdbeens naast je kan gaan zitten! Wel opvallend om te horen dat dus niet alleen vrouwen zich daaraan storen..!

  2. Hoihoi, Ik zag je naam op mijn web-log, vandaar dat ik even een kijkje kom nemen… was idd een GAAF concert!! Ik pieste zowat in m’n broek van het lachen, bij die malle improvisatie en de tranen stroomde over m’n wangen tijdens winter… zucht, JAMMER dat ze niet nog meer concerten in Nederland doet… van mij mag ze weer terug komen naar de HMH! (Beter dan Ahoy ofzo)

    Fijne dag! Indra

  3. PS. Dit keer kwam ze wel naar buiten trouwens (na het concert)… ’s middags was ze er niet, omdat de interviews uitliepen en ze daarna gelijk doormoest naar de soundcheck… het heeft me 4 uur wachten in de volle zon en een zonnesteek opgeleverd, maar ach… het concert daarna heeft een hoop goed gemaakt hihi… en Seth Lakeman was idd geweldig!!
    x

Leave a Reply