Treinverhaal

Het was vorige week vrijdag, en ik was onderweg naar huis. Zoals ongeveer iedere dag kom ik tegen 18:30 op station Nijmegen aan om de trein richting Venlo – Roermond te pakken. Normaal vrij rustig in die trein, maar vandaag zat ie al stampvol. Het vertrekbord gaf aan dat hij 5 minuten later dan normaal zou vertrekken. Dat was op zich al opvallend genoeg.

Maar het meest opvallende kwam nog. Ik wist voorin de trein nog een plaatsje bij de deur te bemachtigen, op een klapstoeltje. Terwijl ik rustig naar buiten zat te kijken kwam er met flink kabaal een meiden hockeyteam aanzetten. Ik schat ze zo in op een jaar of 14-15. Die moesten nog allemaal de trein in.

Allemaal van die typische hockey-trutjes, was aan alles, inclusief kleding af te lezen. Ik meende op te vangen dat ze ook nog uit Heemstede kwamen.
Het was een van de eerste keren met de trein, en ze stonden al kilometers voor het station te drentelen alsof ze er al uit moesten.

De hele meute moest er op station Cuijk uit, de mensen op het perron stonden verbaast van de grote hoeveelheid kakelend volk wat uit de deuropening kwam.
De begeleiding, een stukje ouder, begon te roepen dat ze bij het eerste restaurant wat ze tegen gingen komen, zouden gaan eten. En dat in Cuijk…

Leave a Reply