Weblogs in het nieuws

Vanwaar ineens weer die vlaag van aandacht voor zoals wordt beschreven ‘het fenomeen’ weblogs? Een paar weken terug begon het al. Het NOS journaal, en vrijwel iedere radiozender had het er (weer) over. De enige verklaring die door mijn hoofd schoot was de komkommertijd, waarschijnlijk geen ander nieuws om een hele nieuwsuitzending te vullen. Daar verder dus geen aandacht aan besteed.

Vouw ik vanmorgen in halfwakkere toestand De Gelderlander van vandaag uit, staat daar op de voorpagina een flink artikel getiteld “Weblogs – Van blabla tot bloedserieus“. En alsof dat nog niet alles is wordt het hele verhaal ook nog eens vervolgd op Binnenland 1 met een halve pagina gevuld met een aantal foto’s, de vervolgtekst en nog wat uitleg.

Gaan mijn gedachten toch weer aan het denken wat nou de reden kan zijn om zoveel aandacht aan een relatief verouderd ‘fenomeen’ te besteden.
Is het een geintje van een nieuwsbron en moet nu ieder ander medium er ook aandacht aan besteden om niet achter te blijven?
Is het een poging om ‘webloggen’ stiekem een tweede hype-periode in te duwen?
Is het echt zo zwaar komkommertijd dat weken erna snel maar even naar zo’n onderwerp teruggegrepen wordt om toch maar de voorpagina vol te kunnen krijgen?

Ik blijf het vreemd vinden dat ineens, een aantal jaar na de hype rondom weblogs en blogging, ineens de term webloggen weer geintroduceerd wordt net alsof het een opkomende hype is die net aan het aanslaan is bij veel mensen. Raar zit het in elkaar, dat nieuws.

Leave a Reply