Weblogs

Ook stond er nog een artikeltje in de Metro vanmorgen waar mijn oog op viel.

Dit artikeltje was getiteld: Populariteit weblogs neemt snel toe.
Hierin worden een aantal logs genoemd en globaal omschreven waar een blog over gaat. Het artikel concludeerd hiermee dat
het in principe een soort dagboek is, met als opmerking dat het voor iedereen te lezen is.

Een punt waar uit het artikel waar ik het overigens niet mee eens ben is dat het doel van een blog het trekken van bezoekers is.
Het is natuurlijk mooi meegenomen dat iemand leest wat je uiteindelijk schrijft, maar ik schrijf eerlijk gezegt meer voor mezelf.
Een soort uitlaatklep eigenlijk, waar ik dingen kwijt kan die ik meegemaakt heb of over nagedacht heb.
Verder lijkt het me leuk over een aantal jaren terug te kunnen lezen wat ik op een bepaalde dag gedacht heb.

Nou zou je kunnen zeggen, waarom maak je er een openbare weblog van dan? Waarschijnlijk heeft de opkomende hype van weblogs daarbij wel de doorslag gegeven. Hierdoor ben ik begonnen, maar is mijn denkwijze over bloggen gaandeweg veranderd.

Verder opvallend voor mij is het stukje over RSS:

Daarom kan tegenwoordig een weblog zonder RSS al niet meer. Logs die wel RSS hebben, kunnen fanatieke weblogvolgers volgen met RSS-readers (www.bloglines.com biedt een prma gratis lezer). Die geven automatisch weer dat er nieuwe posts zijn op de ingestelde weblogs.

Inderdaad, RSS is ideaal om weblogs en andere nieuwssites te volgen.
Eerlijk gezegt denk ik dat RSS veel meer in zich heeft als alleen deze toepassingen.
De vraag is alleen of deze techniek opgepikt gaat worden om het ook in die markten toe te passen.
RSS wordt steeds meer door mensen gebruikt, dus ik hoop dat er nog meer toekomst in deze techniek zit.

Eigenlijk als ik het mag samenvatten vind ik het een zwak stukje, aangezien alleen stereotype weblogs gereflecteerd worden.
Ook worden er wat vergelijkingen gedaan die wat scheef lopen. Ik vind zoiets een beetje jammer, aangezien niet helemaal het juiste beeld van een blog geschetst wordt.

  1. Ja ik las het vanmorgen ook. Wel toevallig dat ik 2 dagen geleden ook maar ff een redelijk simpele weblog ben gestart …. En idd je schrijft hoofdzakelijk alleen voor je zelf … alhoewel het leuk is als er mensen meekijken . Ik heb niet voor niks geen tellertje op mijn site gebouwd. Ik vind het leuk als er mensen op mijn forum komen maar voor de rest doe ik het voor mezelf en boeit het me niet echt

  2. Helemaal mee eens

    Ook al heb ik wel een netstat countertje, maar da’s meer omdat ik het leuk vind om te zien met welke hits op google mensen op m’n site terrecht komen

Leave a Reply