Wereldwijde laptopverkoop blijft pieken

Computable:

De wereldwijde verkoop van laptops neemt nog steeds toe. Dit jaar is de verkoop van pc’s wereldwijd met meer dan 18 procent gestegen. Dit komt neer op 47,5 miljoen verkochte computers. Hiervan namen notebooks een recordaandeel in van 30 procent (14,3 miljoen computers).

Dit meldt onderzoeksbureau IDC. Het aantal verkochte desktopsystemen kwam in totaal neer op 31,6 miljoen exemplaren. Verwacht wordt dat de verkoop van notebooks in 2008 meer dan vijftig procent van de totale pc-markt zal beslaan.

Het lijkt er inderdaad op dat steeds meer mensen voor de notebook gaan. “Vroeger” (ja hoor mij…) had alleen de goede zakenman en de ITer zo’n ding van de zaak. Tegenwoordig heeft een groot aantal consumenten er een staan.

Ga ik me natuurlijk wel meteen afvragen vanwaar deze behoefte veranderd is. Dat de consument nu echt zo’n ding nodig heeft kan ik me niet echt voorstellen. Tuurlijk, ik mag niet echt zeuren want ik heb er zelf ook een. Maar goed, ik denk dat het toch een stukje gemak is waar de consument voor kiest.

’s Avonds in combinatie met wireless lekker op de bank, wat wil een mens nog meer. Heel veel zou ik denken, maar dat is behoorlijk offtopic.

Wat nog meer meegespeeld heeft is denk ik de invoer van de euro. Die dingen lijken tegenwoordig spotgoedkoop. Een instapmodel voor 600 a 700 euro. Dat lijkt een stuk goedkoper. Is het misschien ook wel een beetje, maar echt veel in prijs gedaald zijn ze niet. Alleen het bedrag lijkt zoveel kleiner in euro’s. Iets waar de algehele markt natuurlijk last van heeft.

Eigenlijk moet ik als ITer in wording dit natuurlijk allemaal toejuichen. Ontwikkeling en vooruitgang in de markt. Stiekem doe ik dit echter niet. Want voor mij gaat er een stukje exclusieviteit verloren.
Egoistisch? Ja, misschien wel.

Leave a Reply