Zeilen met A&M

Niet afgelopen weekend, maar het weekend daarvoor stond het weer op de agenda, de A&M ImpacT Party. Dit keer zijn we gezellig met de hele ploeg wezen zeilen op de waddenzee. Veertien collega’s een heel weekend op een zeilboot. En dan te bedenken dat ik nog nooit gezeilt had. Een hele uitdaging dus!

Bleek uiteindelijk gelukkig wel mee te vallen. Al moet je best nog wel wat doen op zo’n boot om dat ding varend te houden moet ik zeggen.

De mogelijkheden tot uitgaan in zowel Harlingen als op Terschelling natuurlijk optimaal benut. Dat moge vanzelf spreken. In Harlingen diverse kroegjes gehad, op Terschelling moest vooral De Groene Weide met Hessel eraan geloven.

Kleine annekdote trouwens: lekker al je spullen bij aankomst in de boot gedeponeerd en dan het uitgaansleven verkennen. Kom je ’s nachts een keer met de groep terug, blijkt de boot 2,5 meter lager te liggen! Dat verwacht je niet… In Terschelling moesten we zelfs over 4 andere boten heen, voordat we bij de onze waren.

Wat ik erg tof vond aan het zeilen is, vooral omdat we zo’n goed weer hadden, het mooie uitzicht en de heerlijke rust op t water. Ik was er echt van onder de indruk. Heerlijk om ’s ochtends wakker te worden, je hoofd naar buiten te steken en gewoon een schitterend uitzicht te hebben, inclusief zonnetje. Had dan ook mijn hoofd flink verbrand trouwens.

Het was erg gezellig, alleen was ik na dit weekend toch echt wel weer aan weekend toe. En ik was niet de enigste
Na dit avontuur ga ik zeker nog eens zeilen!

Leave a Reply