Zot

Volgens mij gaat het met het terrorisme toch echt de verkeerde kant op. En dan bedoel ik eigenlijk nog niet eens de terroristische acties zelf, maar meer de reactie daarop. Nederland draait te ver door.

Misschien mag ik er wel niet zomaar iets over zeggen, maar ik hoop nog steeds op een beetje vrijheid van meninguiting.

Ministers vergaderen zich dol, wetten worden speciaal aangepast, maatregelen worden getroffen en reclame wordt gemaakt. Doe je dan niet net het verkeerde vraag ik mij af.

Wil een terrorist niet dat mensen bang zijn? Dat werk je door al deze dingen juist in de hand. En de grap van een aanslag is nog altijd dat ie onverwachts is en dus moeilijk voorkomen kan worden.

Bijvoorbeeld de reclamespotjes van Nederlandtegenterrorisme.nl. Folders en alles zijn er te vinden. Waarom? Nederland verwacht nu dus een terroristische aanslag lijkt het wel.

Ik word niet bang van deze maatregelen. Maar waar ik wel bang van wordt is de nederlandse regering welke het als een excuus lijkt te gebruiken om de vrijheid van een burger steeds meer in te perken. Hierdoor wordt misschien wel meer vernietigd als wat een aanslag ooit kapot zou kunnen maken.

Leave a Reply